Mandle v polevě z hořké čokolády

49

Mandloň patří mezi stromy vynikající svým bohatým květenstvím, které plodí peckovice se zeleným chlupatým povrchem. Uvnitř peckovic najdeme zploštělé semeno s dírkovaným povrchem, které skrývá oblíbená jádra mandlí. Mandle jsou velmi bohaté na hořčík, který v kombinaci s vápníkem našemu tělu zaručuje pevnost nehtů, vlasů a zdravou pokožku. Dále je hořčík potřeba pro správnou činnost srdce a nervové soustavy, proto je konzumace mandlí často doporučována při nejrůznějších psychických poruchách a neurózách. Mandle pro nás však nejsou významné pouze díky vysokému obsahu hořčíku, ale jsou také bohaté na proteiny, vitamin B1, B6 a E. Pravidelná konzumace mandlí proto příznivě působí proti demineralizaci kostí nebo osteoporóze, dodává kostem a svalům pevnost a pomáhá nám překonávat únavu a deprese.

Popis

  • Administrativní řazení: čokoládové cukrovinky – čokoládové dražé.
  • Alergeny: produkt obsahuje skořápkové plody a výrobky z nich, mléko (laktóza) a výrobky z něj a může obsahovat jádra podzemnice olejné.
  • Složení: poleva z hořké čokolády 67 % (cukr, kakaová hmota, rostlinný tuk palmový,kakaové máslo, syrovátka z mléka, slunečnicový lecitin E322, arabská guma, šelak E904, obsah kakaa v sušině min.35 %), mandle 33 %.
  • Skladování: skladujte v suchu při teplotě nejvýše 20 °C a relativní vlhkosti nejvýše 65 %.
  • Nutriční hodnoty:
Nutriční hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota 2349 kJ/565 kcal
Bílkoviny 11,2 g
Tuky 38,8 g
Nasycené mastné kyseliny 13,8 g
Sacharidy 40,1 g
Z toho cukry 37,9 g
Vláknina 6,9 g
Sůl 0,2 g
TOP